Omgeving Hoog-Sauerland

Motorhotel Zum Burghof is dé uitvalsbasis voor uw vakantie of uw motorweekend in het prachtig glooiende landschap van Sauerland. Het Walhalla voor de motorrijder. Middenin de gebieden rondom de vele stuwmeren kleine dorpen met hun prachtige heuvelen en dalen.

 

Padberg, gemeente Marsberg, en haar omgeving

In de omgeving van Padberg is veel te bezichtigen.
Dit gebied is al jarenlang bekend bij motorrijders. Door zijn  heuvelige landschap en duizend bochten is dit een zeer gewilde omgeving en kan men genieten van de prachtige vergezichten en de heuvelachtige omgeving.
Sauerland nodigt uit tot een heerlijke motorvakantie of zo maar een paar dagen er tussenuit. In de lente, zomer en nazomer is het hier aangenaam vertoeven.Sauerland is het gebied van mooie (stuw)meren

De grootste en bekendste stuwmeren zijn de Diemelsee, de Hennesee, de Mohnesee, de Biggesee en de Edersee met het schiereiland Scheid. Hier kunt u volop genieten van water, strand en bochten. Uitstekende wandelpaden door de natuurparken, Eggegebirge, de Diemelsee, Idylische rivier, dalen, beboste bergen en mooie groene weiden nodigen u uit tot een flinke motorrit. Ideaal voor de sportieve vakantieganger.Diemelsee

De Diemelsee is zeer populair voor uitstapjes en een paradijs voor alle soorten watersport. Bovendien kunt u een leuke rondvaart maken.
Het stuwmeer is prachtig gelegen tussen de bossen. Verder zijn er prachtige grotten, burchten, wild en attractieparken.
Een belevenis is een ritje met de trein in de vroegere kopermijn. Daarnaast kunt u genieten van musea, watervallen en bierbrouwerijen.
Een vakantie in Sauerland is altijd weer verademend.